Campersplaats
                                                                    Berkenkamp 59  5434 PC Vianen

            "Ons Plekske"                  N 51.71602  E 5.84489

 
 

104 e ...Nijmeegse vierdaagse           20 t/m 23 juli 2021

De 50 km route loopt langs onze camperplaats

(Deelnemers en/of kijkers: 2,5 km van station Cuijk met de fiets)

Geen Vierdaagse in 2021

Met pijn in het hart hebben wij moeten besluiten dat de Vierdaagse in 2021 niet doorgaat. De coronapandemie en de bijkomende maatregelen maken het voor ons onmogelijk om de 104 de Vierdaagse te organiseren zoals je dat van ons mag verwachten.

LEES MEER

Wij zijn ontzettend teleurgesteld dat de Vierdaagse voor het tweede jaar op rij niet door kan gaan en we kunnen ons voorstellen dat velen dit gevoel met ons zullen delen.

Samen met Koninklijke Wandelbond Nederland (KWBN) bekijken we hoe het Vierdaagsegevoel toch nog gezamenlijk kunnen beleven met een alternatief voor de Vierdaagse tijdens de derde week van juli. Zodra daar meer over bekend is, hoor je van ons.

De Vierdaagse kent iedere dag een andere route door het Gelderse, het Brabantse of het Limburgse land.

Tijdens elke wandeldag staat een andere plaats in de omgeving van Nijmegen centraal. Zo heet de eerste wandeldag de dag van Elst, de tweede de dag van Wijchen, de derde de dag van Groesbeek en tot slot de vierde de dag van Cuijk.

Dag van Cuijk

De laatste dag van de Vierdaagse is traditiegetrouw de dag der Gladiolen, maar voor het zover is lijdt de route ons eerst naar de zuid- en westzijde van de maas. Wanneer de 40-km-wandelaars de Maas zijn overgestoken bij Heumen, komen ze in het kleine dorp Linden. Dit dorpje wordt ieder jaar voor de wandelaars versierd aan de hand van een bepaald thema. De 50-km-wandelaars maken nog een lus via de Graafsebrug en het nabijgelegen vestingstadje Grave en Gassel om vervolgens evenals de 40-km-wandelaars in Beers aan te komen. Na Beers wordt dan via Vianen Cuijk aangedaan.

In Cuijk wordt het Vierdaagse spektakel zeven dagen lang gevierd met als climax de doortocht door Cuijk en de oversteek van de wandelaars over de maas via de spectaculaire pontonbrug.

Wanneer de wandelaars Nijmegen binnen komen over de Sint Annastraat, die voor de Vierdaagse is omgedoopt tot de Via Gladiola, worden ze onthaald door een grote groep toeschouwers. Daarna kunnen zij hun welverdiende beloning in ontvangst nemen.

 

 
 
Kaart
Opbellen
E-mail