Het Land van Cuijk is een streek waar het onbeperkt genieten is.

Daar komen de Brabantse gastvrijheid, het Bourgondische leven en de Limburgse gemoedelijkheid samen.


Recreatie

Het Land van Cuijk biedt uiteenlopende toeristische mogelijkheden.

Tientallen attractieparken, musea, dierentuinen, historische monumenten, kunstwerken, kastelen, kerken, kloosters en zelfs een basiliek staan garant voor boeiende en onvergetelijke momenten.Aan gezellige cafés en een scala aan veelsoortige restaurants is in het Land van Cuijk geen gebrek.


Sportief genieten

Het Land van Cuijk is ook een gebied waar u sportief uitstekend uit de voeten kunt. Zo kunt u eindeloos wandelen en fietsen; daarvoor zijn er prachtige wandelroutes en fietsroutes uitgestippeld en paden aangelegd. Speciaal voor de extra sportieve fietsers zijn er spectaculaire ATB routes gecreëerd.

Historische grond

Het Land van Cuijk ligt iets onder Nijmegen, de oudste stad van Nederland en in het begin van onze jaartelling een beroemd Romeins bolwerk. Vlak over de grens in Duitsland ligt Xanten, ook een beroemde Romeinse vestigingsplaats waar bijna alles nog aan deze tijd herinnert. Hier tussenin ligt het Land van Cuijk waar nog talrijke sporen zijn te zien van vroege bewoning en activiteiten van o.a. Kelten en Romeinen. Maar ook daarna bleef het gebied populair bij allerlei machtheren, boeren, buitelui, vaklieden, handelaars en kerkvorsten. Talrijke monumentale gebouwen en vestigingswerken geven een indruk van de “groei en bloei” en het “wel en wee” van het gebied.Veel te beleven

Van vestigingsplaats tot bedevaartsoort en van “Metworstrennen” tot “daags na de tour” zijn enkele uitersten binnen het Land van Cuijk. Grave is een roemruchte vestigingstad. Katwijk a.d. Maas is een bedevaartsoort. Boxmeer heeft z’n “daags na de tour”, een bloedprocessie “de Vaart” en het carnavalspektakel “de Metworstrennen” . Overloon is beroemd door het Oorlogs- en verzetmuseum “het Liberty Park” en unieke dierentuin “Zoo Parc Overloon”. Tijdens de Nijmeegse vierdaagse is Cuijk een grote feestgemeente. Ieder moment van het jaar is er wel iets te beleven in het Land van Cuijk.